كودكان كارهاي سخت را دوست ندارند

براي اين منظور بهتر است از جعبه‌ها يا سبد‌هاي بزرگ در گوشه اتاق استفاده شود تا بدانند بعد از بازي بايد تمام اسباب‌بازي‌ها را در آن بريزند. اين اسباب بازي‌ها شامل لگوهاي خانه سازي تا عروسك، توپ و ماشين مي‌تواند باشد و جدا كردن نمي‌خواهد.
كارشناسان معتقدند بهتر است در هنگام بازي چند اسباب‌بازي خاص به كودك داده شود تا با آنها بازي كند و پس از بازي هم آنها را جمع كند تا اين‌كه شمار زيادي از اسباب‌بازي‌ها را دورتادورش بريزيم كه نداند با هر كدام چه نوع بازي‌اي بايد بكند.
در ضمن بهتر است براي روزهاي تعطيل يا مسافرت چند اسباب بازي مشخص در انباري يا پاركينگ داشته باشيد كه در اين ايام لازم نباشد كيسه‌اي بزرگ از اسباب بازي را با خودتان جابجا كنيد و نهايتا هم يا خراب شوند و يا گم شوند. در بسياري موارد هم با بسياري از آنها بازي نخواهد شد.
يكي ديگر از كارهايي كه مي‌توانيد به او ياد دهيد اين است، هر بار كه نقاشي مي‌كشد تنها كاري كه لازم است بكند اين است كه مدادرنگي‌هايش را در جعبه بگذارد و در جعبه را ببندد تا بيرون نريزند. اين كار مقدمه‌اي براي جمع كردن وسايل ديگر است. يك ليوان بدردنخور نيز براي جمع كردن مداد شمعي و مدادرنگي و ديگر اقلام از اين دست كه جعبه خاصي ندارند و يا از قبل مانده اند قرار دهيد تا كودك در جمع كردن آنها راحت‌تر باشد.
چنانچه كودك شما ببيند هر چيزي در منزل و نه فقط در اتاق خودش جاي خاصي دارد ياد مي‌گيرد كه اسباب و وسايلش را گم نكند و آنها را از جاي خود بردارد. به اين ترتيب بتدريج جمع كردن و گذاشتن آنها در جاي خود را نيز ياد مي‌گيرد.
نمي‌توان انتظار داشت هيچ چيز در خانه براحتي پيدا نشود اما فرزندي بسيار مرتب و منظم داشت.
سعي كنيد براي جمع شدن وسايل از جعبه‌ها يا سبدهاي پلاستيكي استفاده كنيد. حتي ليوان مدادها نيز بهتر است پلاستيكي باشد تا هم نشكند و خطر كمتري توليد كند، هم سروصداي كمتري توليد كند و كودك با حركت دادن و انداختن آن دچار اضطراب نشود. فراموش نكنيد پس از هربار جمع كردن وسايل و اسباب‌بازي‌ها توسط كودك او را تشويق كرده و از او تشكر كنيد. حتي اگر كار به نحو احسن انجام نشده باشد. زيرا اين كار انگيزه او را براي دقت بيشتر در دفعه آينده افزايش مي‌دهد.
منبع:child.com